Hei! Minun nimeni on Jana Tarhala. Olen kotoisin Latviasta, mutta Suomi on ollut kotini jo yli vuosikymmenen. Langat ja kutominen ovat intohimoni lapsuudesta saakka. Mummoni opetti minut kutomaan viiden ikäisenä ja värjäsimme myös lankoja yhdessä. Tämän innoittamana perustin toiminimeni Kettu Knits.

2017 alkoi lankastudion ja verkkokaupan Lankakaappi tarina. Tarkoituksenani oli luoda verkkokauppa, jonka kautta pystyin jakamaan löytämäni aarteet. Tinkimätön periaatteeni on, että en myy mitään mitä en itse rakasta. Kaupan nimi tulee samaisesta antiikkikaapista, johon olen haalinut rakkaat lankani kotona.

Lankakaappiin olen kerännyt enimmäkseen pienten perheyritysten tuotteita myytäväksi. Uskon, että rakkaudella ja huolella tehdyt tuotteet ovat parasta mitä voi toivoa. Sen lisäksi olen ottanut myytäväksi myös muutamalta isommalta toimittajalta lankoja sekä puikkoja, joita olen rakastanut ja käyttänyt pitkän aikaa.

2019 sain ainutlaatuisen tilaisuuden perustaa värjäämön noin 100-vuotiaan tiilirakennukseen, joka on toiminut  niin pesulana, puusepän verstaana kuin leipomona. Näin rakennuksen vuokrattavana ja tiesin heti, että sinne tulee pieni puoti ja värjäämö. Maaliskuussa puoti avasikin ovensa ja värjäämö aloitti toimintansa heti perään.

Puodin tilat ovat kaikille avoimia ja siellä järjestetään tapaamisia sekä kursseja. Värjäämön tiloihin rakennetaan tulevana keväänä tilaa huovuttajille ja kehrääjille. Olen ajansaatossa ystävystynyt lähiseudun käsityöläisten kanssa ja pyrinkin lisäämään paikallisia tuotteita valikoimaani.

Oveni ovat aina auki intohimoisille neulojille. Olette tervetulleita puodille tutustumaan tuotteisiin ja vaikka jäämään kupilliselle kahvia. Ota neuleesi mukaan tule hetkeksi viihtymään.

Lämpimin neuleterveisin,

Jana

 

Lankakaappi/Kettu Knits

Karhunkatu 17

48600 Kotka

Ma-Ti 9-16, Ke 9-18, To-Pe 9-16, La 10-14

lankakaappi@gmail.com